Pàgines

dilluns, 14 de desembre del 2015

dia 19 de desembre Concert: Josep Maria Ribelles

CONCERT A LA SALA FIVELLER

"Josep Maria Ribelles"

Arpa Celta i Catalana

Nou Folk Català


 Dia 19 de desembre a les 22:00h  

Rambla Fiveller 11, 08100 Mollet del Vallès
Preu: 5€, amb piscolabis inclòs
 
 Un dels intèrprets d'arpa amb més projecció a nivell nacional i europeu. En aquesta ocasió presenta l'espectacle ENLLÀ...

Josep-Maria Ribelles: arpa celta, arpa catalana, mandolina i flabiol
Marc Vila: percussió
Antonio Meléndez: bouzouki
Gerard Alís: programacions i vents
Andrea Fernández: flautes 
Col·labora: BcnFolcArp

Josep-Maria Ribelles és considerat com un dels renovadors del nou folk a Catalunya així com un dels intèrprets d'arpa amb més projecció a nivell nacional i europeu. Els seus concerts sempre son un viatge iniciàtic on l'arpa com fil conductor ens convida a moure'ns dins d'uns espais sonors originals i màgics.
A mitjans dels anys vuitanta s'apropa a la música d'arrel i al folk. Comença a tocar l'arpa celta de manera autodidacta per més endavant estudiar sota la direcció de l'eminent arpista Lina Serracarabasa.
Col.labora amb bandes i músics com L'ham de foc, amb qui acompanya en diversos concerts i grava les arpes del disc Cor de porc. Juntament amb Eduard Navarro, Mara Aranda i Manolo Lopez enceten el projecte Solatge amb el que gravaràn el premiat i reconegut disc Dèria.
Amb el guitarrista Carlos Beceiro, un veterà del panorama folk, comença el seu treball d'investigació i adaptació a l'arpa de les danses i músiques tradicionals catalanes. Fruit d'aquesta recerca surt al novembre de 2011 el seu disc Ondines ballen (Lubican Records).
Amb col.laboracions de luxe: Carles Benavent, Kepa Junkera, Carlos Beceiro i amb la producció a càrrec d'en Toni Xuclà, el disc es rebut per la premsa especialitzada (Froots, Caramella, Sons, El Triangle, Interfolk...) com un dels treballs més originals i determinants del folk a Catalunya. Premi Compromís Cultura 2012 de les JNC, el disc es presenta a la fira Mediterrània de Manresa, al cicle  Tradicionarius, gira per Catalunya i Espanya, Suècia; és convidat al més prestigiós festival d'arpa d'Europa: Les rencontres de harpe a Dinan, Bretanya i al Fest Harp Noia a Galícia.
Al 2013 gira amb el reconegut acordeonista basc Kepa Junkera, creant un diàleg entre els dos instruments, arpa i trikitixa i ambdues tradicions, la basca i la catalana.
Treballa amb Myrdhin, arpista bretó mític, creuant sonoritats celtes amb danses del Vallès; amb el increïble baixista Carles Benavent i el percusionista Roger Blàvia fusionen jazz, flamenc i folk a un concert únic i memorable al CerdanyolaFolc al juny de 2014...

En aquesta ocasió presenta l'espectacle ENLLÀ...

Serà gravat en DVD

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada